زبان یکی از مهم‌ترین پدیده‌های ذهنی که سالیان سال در میان مردم نقاط مختلف دنیا رواج داشته، پدیده زبان است. در وقع پدیده پیچیده ای به نام زبان یک سیستم قراردادی منظم از آواها یا نشانه‌های کلامی یا نوشتاری بوده که توسط انسان‌های متعلق به یک گروه اجتماعی یا فرهنگی خاص برای نمایش و فهم ارتباطات و اندیشه‌ها به کار برده می‌شود. در این مطلب قصد داریم به برخی از حقایق جالب در مورد زبان و زبان‌های مورد استفاده در نقاط مختلف دنیا اشاره کنیم.


زبانی در مکزیک وجود دارد که در معرض انقراض است. این زبان تنها 2 متکلم داشته و این دو نفر نیز حاضر به صحبت کردن با یکدیگر نیستند.


زبان مورد استفاده قبیله زونی که در آمریکا زندگی می‌کنند شباهت‌های زیادی به زبان ژاپنی دارد. مطالعاتی که بر روی افراد این قبیله انجام شده نشان دهنده شباهت‌های ژنتیکی ژاپنی‌ها و افراد این قبیله است.


باسک زبانی است که در کوه‌های مشترک مرز اسپانیا و فرانسه مورد استفاده قرار می‌گیرد و تنها زبان اروپایی است که هیچ ارتباطی با زبان‌های دیگر ندارد.


کشور آفریقای جنوبی با 11 زبان، بیشترین تعداد زبان رسمی را در دنیا دارد.


بیشترین تعداد ترجمه متعلق به کتاب مقدس است که به بیش از 2454 زبان ترجمه شده است. دومین کتاب از نظر تعداد ترجمه به زبان‌های دیگر، کتاب پینوکیو است.


در زبان آرشی که در حواشی دریای خزر متکلم دارد، هر فعل را می‌توان به بیش از 1.5 میلیون نوع مختلف صرف کرد. زبان سیلبو که در سواحل اسپانیا متکلم دارد، تماماً از صدای سوت تشکیل شده است.


در حال حاضر حدوداً 7000 زبان در دنیا وجود دارد که از این تعداد 2400 زبان در حال انقراض هستند. در واقع هر 14 روز یک زبان در دنیا منقرض می‌شود.


840 زبان مورد استفاده در دنیا (حدوداً یک هفتم زبان‌ها) تنها در کشور گینه نو وجود دارد.


فریسیان یکی از زبان‌های بومی هلند بوده که آسان‌ترین زبان خارجی برای انگلیسی زبان‌ها برای یادگیری به حساب می‌آید


کمترین تعداد حروف الفبا در زبان‌های دنیا متعلق به زبان روتوکاس بوده که تنها 11 حرف دارد. بیشترین تعداد حروف الفبا در زبان‌ها نیز متعلق به زبان کمبوجیه بوده که 75 حرف دارد.


افرادی که به زبان اشاره صحبت می‌کنند درست مانند افراد دیگر دارای لهجه‌های متفاوت هستند.


زبان چینی (کانتون و مندری) حدوداً 50 هزار کارکتر دارد. برای خواندن یک روزنامه به زبان چینی یک شخص باید حدوداً 2000 کارکتر را بشناسد.


 
 




تاريخ : جمعه 17 مرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |